четвер, 30 квітня 2020 р.

Задачі для допитливих
(5-6 клас) 
1. Собака женеться за кроликом, який знаходиться в 150 футах від неї. Вона робить стрибок на 9 футів щоразу, коли кролик стрибає на 7 футів. Скільки стрибків має зробити собака, щоб наздогнати кролика?

2. Двоє людей підійшли до річки. Біля порожнього берега стояв човен, у який міг поміститись тільки один із них. Однак обидва туристи без будь-якої допомоги переправились на цьому човні через річку і продовжили свій шлях. Як вони це зробили?

3. Вадим, Єгор, Андрій і Мишко посіли перші чотири місця у змаганнях, причому на жодне призове місце не було двох претендентів. На запитання, які вони посіли місця, хлопчики чесно відповіли:
А н д р і й. «Я не був останнім, але й не став переможцем».
Є г о р. «Я посів друге місце».
В а д и м. «Я посів ні перше, ні третє місце».
Які місця посіли хлопчики?

4. Три клоуни Бім, Бом і Бам вийшли на арену в червоній, зеленій і синій сорочках. Їхні черевики були таких самих трьох кольорів. У Біма колір сорочки і черевиків збігалися. У Бома ні черевики, ні сорочка не були червоними. Бам був у зелених черевиках, але в сорочці іншого кольору. Як були одягнені клоуни?

5. Пішов батько з чотирма синами в ліс по ягоди. Батько знайшов 45 ягід тоді, коли жодний з його синів, не знайшов жодної ягоди. Роздав батько всі зібрані ним ягоди дітям і всі знову розійшлися по лісу. Коли зібралися йти додому, виявилося, що один із синів знайшов ще стільки ягід, скільки одержав від батька, другий знайшов 2 ягоди, третій дві з'їв, а четвертий, не знайшовши жодної, з'їв половину того, що одержав від батька, після чого виявилося, що в усіх ягід стало порівну. Скільки ягід дав батько кожному з синів? 



Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...