вівторок, 23 березня 2021 р.

      Як викликати інтерес до навчання

Порада 4: Зв'яжіть освіту з повсякденним життям

Використовуйте набуті знання в повсякденному

житті. Постарайтеся показати рішення завдань на ділі, а не просто пояснити на словах. Торкніться практичної користі даної теми в житті людей. В якості прикладу можна навести свій досвід або зіштовхнути самих дітей з певною проблемою, щоб вони спробували її вирішити. Наприклад, щоб пояснити дітям дроби, спечіть пиріг. Покажіть їм як ділиться цілий предмет навпіл, на чверть і т. д.


 
2
Відкрийте магазин. Він може бути як реальним, так і іграшковим. Таким чином ви познайомте дітей з розцінками і товарами закріпите математичні дії. Для іграшкового магазину підійде саморобна лавка і іграшкові гроші. Дитина буде касиром, інші члени сім'ї грають ролі покупців.

3 Придумайте динамічні задачі. Ставте дитині задачі у яких вона використає свої знання. Наприклад, дитину можна попросити пояснити вам або однокласнику певну тему. Таким чином, крім отримання знань, дитина виросте в своїх очах, тому що у нього з'явиться можливість продемонструвати свої знання перед іншими.

Доручіть йому важливу справу. Дайте йому завдання, пов'язане з

усіма членами сім'ї. Наприклад скажіть йому, щоб він порахував, скільки треба оплатити за обраний товар. Дитині старшого віку можна запропонувати вибрати місце, куди вся сім'я поїде на канікули. Пропонуючи дитині вибрати місце для відпустки, дайте йому джерела інформації, веб-сайти туристичних фірм і інші сайти для мандрівників. Дитина повинна відчувати себе впевненим, але і ви повинні поставити певні межі, а також допомагати порадами, щоб у дитини все вийшло.

Джерело: http://help-me.pp.ua/29165-yak-viklikati-nteres-do-navchannya.html

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...