вівторок, 23 березня 2021 р.

     Як викликати інтерес до навчання

 Порада 3. Використовуємо засоби навчання в якості розваг

 Грайте в освітні ігри. Підійдуть як складні, так і прості ігри. Включіть в програму поряд з комп'ютерними іграми (https://logiclike.com/uk/rozvivalni-igri, Англійський з Вінні Пухом,  Математика з Лунтиком та ін.) ще й настільні ігри, карти, вікторини, пазли.
Ігри цікаві самі по собі, але якщо до них додати освітню нотку, ви перетворите
розвагу в навчання і всі будуть задоволені.  Деякі ігри спеціально орієнтовані на конкретні теми або завдання. Інші теж дуже корисні незважаючи на те, що не входять в список освітніх ігор.
Наприклад, граючи в "Монополію", діти вчаться стратегії і математики, а "Ерудит" розвиває словниковий запас. Вікторини і головоломки підходять дітям старше. Їх уми
жадають нової інформації. Можна знайти вікторину, яка по темі схожа з темою, яку проходять діти в школі. Але треба привчити дітей до ігор і на інші теми, так вони навчаться вирішувати проблеми.

Знайдіть освітні комп'ютерні програми. Старшокласники дуже цікавляться різними цифровими новинками. Технології - це відмінний спосіб знайти підхід до дітей. Такий спосіб однаково корисний і цікавий і тому у вас є можливість використовувати цифрові новинки для досягнення позитивних результатів. Крім комп'ютерних програм, в освітню програму можна включити й інші види технологічного прогресу. Знайдіть подкасти, цифрові фотографії, відеозаписи, а також освітні сайти.

Подивіться що-небудь навчально-просвітницьке. Просвітницькі телевізійні програми є найбільш підходящим варіантом, але діти, дорослішаючи, вважають такі передачі нудними. Можна знайти фільм або гру, де зачіпається тема, яку дитина проходить у школі. Може бути вони і не візьмуть нічого корисного з певної телепередачі, але, принаймні, дана тема буде у них асоціюватися з чимось цікавим і корисним. За допомогою театральних сцен можна прищепити дітям правильне розуміння сценічних дій і літератури. Це особливо підійде, якщо діти в школі проходять якийсь твір.

 4 Придбайте розвиваючі іграшки та гаджети. Як і у випадку з іграми, іграшки та гаджети виробляються в розважальних цілях. В даний час виробники іграшок привертають увагу батьків та педагогів, створюючи різні освітні іграшки. Придбайте що-небудь підходяще за рівнем вашої дитини. Діти маленьких вікових груп можуть грати з іграшками, які навчать їх геометричним формам, чисел, букв і квітам. Якщо діти виросли, перейдіть на пластилін. Кишенькові розвиваючі ігри більше підійдуть для дітей у віці 10 і більше років.

Джерело: http://help-me.pp.ua/29165-yak-viklikati-nteres-do-navchannya.html 

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...