вівторок, 23 березня 2021 р.

Як викликати інтерес до навчання

Порада;2
Вигадуємо цікаві уроки

Розробіть практичні уроки. Такі заняття надихають дітей тим, що проходять в русі. Якщо ви зможете викликати у них інтерес, то діти не забудуть цей урок і кожен раз отримані знання будуть асоціюватися з цим заняттям. До практичних занять можна віднести прогулянки на природі або захоплюючі уроки природничих наук. Придумайте що-небудь, що підійде для кожного розділу, який ви хочете донести до дитини. Знайомлячи дітей з птахами і комахами, відведіть їх у найближчий ліс. Діти із задоволенням самі будуть шукати різні види комах і птахів. Можна також спробувати класичні хімічні експерименти, такі як плаваюче яйце або вулкан в пляшки з газованою водою.

Підходьте творчо. Уроки, на яких підключається уяву, самі цікаві і корисні. Коли дитина підключає свої творчі здібності, половина його мозку активно працює. Таким чином, він може отримати більше знань. До занять, змушує працювати уяву можна віднести малювання і створення виробів, рольові ігри і т. п. Дітям старше може сподобатися писати вірші, розповідати історії, писати п'єси або створювати колажі. Дітям подобається малювати і прикрашати. Включити уяву допоможуть різні сценки. Дітей старшого віку можна "притягнути до суду" з метою ознайомлення їх з судовою системою. Попросіть маленьких дітей одягтися як певний герой з історії.

Гуляйте. Одна і та ж кімната, яку діти бачать кожен день може їм набриднути. Тому виходьте на екскурсії. Дуже до речі буде коротка прогулянка під час денних занять, так ви влаштуєте живий урок. Можна також відвезти дітей в історичні місця, знайомлячи їх з важливими моментами, які вони проходять за програмою. Підійдуть екскурсії в музей, парк або до якого-небудь пам'ятника. Можна вибрати більш довгу екскурсію куди-небудь, де є історичні пам'ятки. У будь-якому випадку, будь-яку освітню екскурсію можна зробити простіше, якщо заздалегідь все спланувати і виділити час на відвідування музеїв, історичних пам'яток і туристичних місць.

Придумайте нагороди. Подарунки люблять особливо маленькі діти. Обіцяйте дітям подарунки, у разі якщо вони завершать певні завдання або правильно дадуть відповідь на питання. Головне, щоб дітям було весело і ви це робили заради їх утворення, а не заради власної кар'єри. Треба прищепити їм, що освіта приносить вигоду. Маленьким дітям можна прищепити асоціації навчання з позитивними емоціями. Завжди тримайте під рукою різні наклейки, цікаві закладки, маленькі іграшки, різнокольорові олівці та цукерки. Такий метод дуже підходить стосовно маленьких дітей. Проте старші діти можуть втратити інтерес до маленьких подарунків.  5 Влаштуйте вечірку. Закінчивши певну тему за програмою, влаштуйте вечірку з елементами пройденої теми. Повторіть пройдений матеріал у вигляді ігор, застілля і подарунків. Якщо ви закінчили уроки, пов'язані з морськими мешканцями, влаштуйте вечірку на морську тему. Займіть дітей приготуваннями прикрас у вигляді хвиль і жителів океану. Подайте крекери у вигляді рибок або торт, оформлений на тему моря.

    

  Джерело: http://help-me.pp.ua/29165-yak-viklikati-nteres-do-navchannya.html 

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...