вівторок, 23 березня 2021 р.

 Як викликати інтерес до навчання

Порада 1: Індивідуальне навчання

Залишайтеся з дитиною наодинці.  Багатьом дітям подобається, що їм приділяють особливу увагу. Так вони відчувають свою важливість. Якщо ваша дитина виглядає зацікавленою, значить вона готова до уроку.

2 Приймайте участь. Якщо ви помітили, що дитина займається освітньою діяльністю, приєднаєтеся до неї. Якщо дитина захопилася читанням, почитайте з нею. Дитина буде дивитися на вас і брати приклад. Якщо ж вона відчує, що дана діяльність не викликає у вас інтересу, то і вона може втратити до неї інтерес.

Залучіть всіх членів сім'ї. Діти люблять, коли вся сім'я займається видом діяльності, яким зацікавився дитина. Батько повинен виділити час для сімейного освітнього заходу. Педагогу слід радити батькам своїх учнів проводити сімейні навчальні заходи. Якщо ваша дитина маленького віку, то добре б членам сім'ї читати вголос. Кожен член сім'ї може вибрати одного героя твору і читати або розповідати від його імені. Чи може коротко переказати всю книгу. По можливості, зробіть кілька копій книги і роздайте членам сім'ї, щоб кожен зміг стежити за читанням.

Зв'яжіть урок з цікавою для дитини річчю. Якщо дитині важко зосередитися на

уроці, зробити його цікавішим, зв'язавши урок з чимось цікавим для дитини. Поговоріть про уроці так, щоб з'явилася зв'язок з цікавої для дитини річчю.  Наприклад, якщо ваша дитина почала цікавитися собаками, уявіть йому математичні задачі так, щоб в них фігурували його улюблені тварини. Або ж викличте інтерес, читаючи книги про собак.

 5 Будьте позитивні. Можливо ви засмучені через труднощі, які виникли під час занять з дитиною, проте дитина може бути засмучений ще більше. Будьте терплячі і спокійні. Говоріть з дитиною позитивно і з натхненням. Ніколи не принижуйте здібності дитини.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...