вівторок, 7 вересня 2021 р.

ЯК РОЗВИНУТИ СИЛУ ВАШОГО ПОЗИТИВНОГО МИСЛЕННЯ


Дай кожному дню шанс стати

найпрекраснішим у твоєму житті!

Піфагор

 

На думку психіатрів, 50% нашого характеру визначається генетичними факторами, 10% – навколишнім середовищем, але є ще 40%, які залежать тільки від нас і нашого ставлення до життя. Саме над цими 40% ми й повинні працювати, щоб зберегти позитивне мислення. Саме ці 40% допоможуть нам бути щасливими та прожити довге насичене життя.

Позитивний настрій допомагає зняти стрес і, як наслідок, захищає ваше здоров'я. Згідно з дослідженням, проведеним в Університетському коледжі Лондона, підтримання позитивного ставлення пов'язано з наявністю сильної імунної системи й, отже, меншою кількістю нейроендокринних, запальних і серцево-судинних проблем.

Для того щоб сила думки «працювала на вас», потрібно розвивати позитивне ставлення до життя. У вас повинен переважати внутрішній психологічний настрій на успіх. Ось лише кілька порад, які допоможуть розвинути силу вашого позитивного мислення:

1) Потрібно використовувати свій розум. Тільки за допомогою його ви зможете пояснити самі собі, як потрібно ставитися до тієї чи іншої ситуації. Якщо раптом у вас сталася неприємність, то не реагуйте на цю подію дуже бурхливо, так, ніби настав кінець світу, а просто усуньте проблему.

2) Завжди використовуйте тільки позитивні слова і в думках, і під час розмови, наприклад: “я можу”, “я здатний”, “це можливо”, “я зможу це зробити”;

3) Все або нічого: так не буває. Не потрібно заглиблюватися в крайності – речі не діляться на "хороші" і "погані", між ними завжди знаходиться багато відтінків сірого. Тому замість того, щоб думати тільки про два можливих результати – складіть список інших варіантів, які можуть з вами статися. Це допоможе зрозуміти, що ситуація не така драматична й однозначна.

4) Не звинувачуйте себе в невдачах: саме їдка самокритика часто змушує нас зосередитися на негативних аспектах життя. Ви не відповідальні за всі помилки, всі провали та поганий настрій всіх людей на землі

5) Не скаржтеся: постійні скарги підсилюють ланцюжок шкідливих думок. Ці думки руйнівні та діють негативно на здорову психіку.

6) Необхідно дати собі певну установку, яка буде блокувати погані думки. Можна використовувати для цього дорожній знак «стоп». Всі знають, як він виглядає. Коли вас почнуть мучити погані передчуття або думки, то уявіть заборонний знак у своїй свідомості. Нехай він стане для вас сигналом для усунення негативних думок. Після чого подумайте про щось хороше.

7) Пропускайте у свою підсвідомість відчуття сили, щастя та успіху. У всьому, що з нами відбувається, є як позитивні, так й негативні сторони. Фокус у тому, щоб шукати світлу сторону навіть у негативному. Зосередьтеся на тому, щоб знайти щось хороше в неприємностях. Замість думок "за що мені все це?" – ви починаєте слідкувати за причинно-наслідковими зв'язками та починаєте думати як поліпшити ситуацію.

8) Живіть себе позитивними емоціями. Більше посміхайтеся. Заохочуйте себе, робіть те, що вам подобається або те, що приносить вам задоволення, щастя. Дивіться фільми, які допомагають відчувати себе щасливим. Щоденно читайте щось натхненне та життєстверднеж. Запрошуйте друзів на каву, гуляйте з дітьми – це прості, повсякденні речі, які роблять нас позитивними.

9) Перш, ніж почати будь-яку справу, чітко передбачайте у своїй свідомості її успішний результат. Частіше уявляйте собі те, що хочете отримати, як ніби це вже сталося. І це змусить вас перейнятися оптимізмом стосовно зусиль, які потрібно для цього докласти;

10) Асоціюйте себе з людьми, які мислять позитивно. Завжди сидіть і ходіть з прямою спиною, це зміцнить впевненість у собі і наповнить внутрішньою силою. Починайте день з очікування удачі, любові, успіху в справах.

Керуючись запропонованими порадами, ви привчите свій розум думати позитивно і ігнорувати будь-який негатив. Продовжуйте тренувати мозок на формування позитивного мислення. Це може зайняти деякий час, але в результаті у вас виробиться звичка мислити позитивно.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...