середа, 27 жовтня 2021 р.

 Метод помідора.

Як усе встигати та не відволікатися від навчання?

Метод Pomodoro — це метод керування часом, розроблений Франческо Чірілло в кінці 1980-х, жодного стосунку до поїдання томатів вона не має. Така назва виникла завдяки дизайну кухонного таймера – 40 років тому найпопулярнішим був той, що випускали в формі помідора.

 Найголовнішою метою методу є зменшення впливу внутрішніх та зовнішніх відволікальних факторів на увагу. Термін «помодоро» позначає неподільний 25-хвилинний відрізок часу. Цей метод використовує таймер для того, щоб розбити роботу на 25-хвилинні інтервали, які називаються «pomodori» (італійське слово, що означає «помідори») і розділені короткими перервами. Регулярні перерви робляться з метою асиміляції. Короткий (від 3 до 5 хвилин) відпочинок розділяє послідовні «помодорі». Чотири «помодорі» утворюють набір. Між наборами помодорі роблять довшу перерву (на 15-30 хвилин).

 Принципи в основі методу

Є п'ять кроків до виконання методу:

1.     Оберіть завдання, яке потрібно виконати.

2.    Встановіть pomodoro (таймер) на 25 хвилин.

3.    Працюйте, поки таймер не продзвенить.

4.  Відмідьте виконання запланованої роботи.

5.    Зробіть коротку перерву (від 3 до 5 хвилин).

6.    Кожні чотири «pomodori» робіть довшу перерву (15–30 хвилин).

 

Етапи планування, моніторингу, запису, обробки та візуалізації є фундаментальними для методу. У фазі планування задачі пріоритизуються за допомогою запису їх в щоденний список задач. Це дозволяє користувачам оцінити зусилля потрібні для задачі. Коли «pomodori» закінчуються, вони записуються, додаючи відчуття досягнення та надаючи чисті дані для подальшого самоспостереження та вдосконалення.

 

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4_Pomodoro

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...