середа, 27 жовтня 2021 р.

 Чим займатися під час  карантину: поради  психолога

Лікарі залишаються на роботі для нас, а ми – залишаємось вдома для них.

 Спілкуйтеся

Карантин – гарна нагода сказати своїм найріднішим про те, як ви їх любите, які вони для вас особливі і важливі. Тож більше спілкуйтеся, хай хоч по телефону. Грайте більше з дітьми. Навіть пасивна гра допоможе переключитися з негативу на позитив.

 Працюйте

Ніщо так не відволікає від негативних новин, як робота. Не вимагайте від себе багато, особливо на початку. Бо якщо до цього працювали лише в офісі, то потрібен час, щоб адаптуватися до нових умов.

Облаштуйте для себе робочу зону, щоб вас нічого не відволікало. Звичайно, якщо дозволяє площа.

Чітко виділіть години, коли працюватимете, і дотримуйтеся графіка. Нехай це будуть дві години на день, але ви повністю їх присвятите роботі, не відволікаючись на соцмережі чи телефон. Згодом сформується звичка і стане легше.

 Розвивайтеся

Коли ви читаєте чи слухаєте нову інформацію, то у цей час перемикайте свою увагу з негативу. Карантин – це саме той період, щоб прослухати курс, на який ви раніше не знаходили часу, чи прочитати книгу, яку відкладали до слушної нагоди. До того ж навчання активізує роботу головного мозку і не дає завчасно старіти.

Прийшов час і для улюблених занять чи хобі. Не важливо, чи це в’язання гачком, чи малювання. Головне, що коли ви займаєтеся улюбленою справою, імунна система міцніє, а нервова система – розслабляється.

 Дбайте про себе

Піклуйтеся про свій імунітет. Гуляйте на свіжому повітрі, робіть зарядку, споживайте більше корисної їжі, пийте щодня достатню кількість води.

 Допомагайте

Допомагайте комусь словом, по скайпу, діліться своїми знаннями та професійними вміннями. Це можуть бути уроки чи лекції онлайн. Таке заняття підвищить настрій і відволіче від поганих думок.

Менше новин

Якщо ви надто емоційні і піддаєтеся впливу новин, то споживайте таку інформацію дозовано. Читайте чи дивіться лише перевірені канали інформації.

 Мрійте

Складайте списки того, щоб б хотілося зробити, де побувати, що купити чи почитати.

 Співайте

Під час співу, як і під час занять спортом, наш організм насичується киснем, який необхідний для роботи кожного органу.

 Слухайте музику

Повільна, релаксуюча – дає можливість нервовій системі  розслабитися. Швидка – бадьорить, активізує вироблення адреналіну, який є гормоном руху.

 Більше позитиву

Дивіться більше фільмів, мультфільмів, які викликатимуть у вас позитивні емоції. Вони, натомість, стимулюватимуть вироблення необхідних гормонів щастя.

Сміх – природній антистрес. А отже частіше посміхайтеся і смійтеся. Здорові жарти  – хороший спосіб впоратися з тривогою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...