пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

 

17 лютого в усьому світі відзначають День спонтанного прояву доброти 

Вперше його запровадили в американському місті Денвері ще 1995-го, проте з кожним роком це свято набуває все більшої популярності та заохочує всіх робити спонтанні добрі справи. Ідея цього свята полягає в тому, щоб зробити світ кращим, поширивши трохи світла навколо. Вцей день закликають кожну людину творити добро, оскільки воно є надзвичайно важливим для розвитку людяності та милосердя. 

Дослідження показують, що добрі справи і допомога іншим мають безліч переваг для психічного та фізичного здоров’я.

1. Коли людина чинить добро, в її мозку виробляються ендорфіни. Цей процес супроводжується ейфорійними відчуттями радості та спокою.

2. Щоб ваше серце стало чуйнішим, вдихніть аромат свіжоспеченого хліба. Адже, якщо вірити британським вченим, запах свіжої випічки, пробуджує в людях відчуття доброти та великодушності.

3. Нашівчинки доброти розповсюджуються подібно до кілець у воді. У фільмі «Заплати іншому» один з учнів доходить до висновку: якщо здійснити три добрих вчинки спонтанно обраним людям, а потім попросити їх тричі допомогти іншим, то через 21 крок кожна людина на планеті отримає допомогу.

Кажуть, що людина щаслива, коли не тільки отримує, але й віддає. Долучитися до відзначення Дня спонтанного прояву доброти дуже просто — порадувати інших людей і допомогти їм відчути себе щасливішими. Посміхніться незнайомцю на зупинці, подякуйте водієві громадського транспорту за безпечну поїздку, напишіть лист підтримки чи висловлення вдячності тому, хто дбає про твою безпеку або тому хто опинився у скрутній ситуації. Пам’ятайте, що люди потребують нашої доброти не тільки 17 лютого, а всі 365 днів на рік і у всьому важливо проявляти щирість – вона справді цінна. А як ви будете відмічати цей день?

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...