середу, 1 березня 2023 р.

1  БЕРЕЗНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ КОМПЛІМЕНТУ

1 березня відзначають Всесвітній день компліменту (World Compliment Day). Ідея заснування свята – спонтанне бажання простих людей зробити один із днів у році яскравішим, теплим, незабутнім і таким, що зближає.
Ви, шановний читач цієї статті, - розумна людина, яка прагне розширити свої пізнання, розуміє цінність навчання і розвитку власного розуму.
Як вам цей чесний, позитивний і дуже щирий комплімент? За словами Ханса Поортвліта з Нідерландів, який придумав цей день. Спочатку він називався Національним днем компліменту, але поступово ставав популярним і в інших країнах. Незабаром Поортвліет подумав, що цей день повинен носити більш глобальний характер, і перейменував його у «Всесвітній день компліменту». За словами Ганса, зараз є ідея зробити цей День «найбільш позитивним днем в світі».
Всесвітній день компліменту присвячений задоволенню основних потреб людини у визнанні і оцінці. Вдало та вчасно зроблений комплімент – це потужна “зброя”. За допомогою компліменту ми можемо підняти людині настрій, підбадьорити її, заохотити або зробити своїм союзником. Адже нам нічого не варто просто сказати приємне! До того ж, науково доведено, що соціальне схвалення впливає на наш мозок так само, як і грошова винагорода.
Ще Дейл Карнегі на початку минулого століття вивів правило трьох плюсів. Тих самих плюсів, які відкриють будь-які двері та допоможуть встановити контакт із будь-якою людиною без докладання особливих зусиль. Що це за плюси? Усмішка. Ім’я. Комплімент.
Однак зробити вдалий комплімент непросто. Невдалий – може зіпсувати настрій вашому співрозмовнику. А банальні, шаблонні чи нетактовні компліменти взагалі можуть образити.
Як правильно приймати компліменти?
Не мудріть і не шукай прихований зміст у коментарі. Якщо людина зробить вам комплімент, найкраще просто відповісти: "Дякую".
Не так вже й важливо, чи ви згодні з компліментом чи ні. Визнайте той факт, що людина витратила час на те, щоб сказати про вас щось хороше, і ласкаво прийміть це.
Зробіть комплімент у відповідь. Важливо запам'ятати похвалу і відплатити тим самим на знак ввічливості. Необов'язково відразу говорити щось приємне, проте пам'ятайте про комплімент людини і знайдіть привід також її похвалити.
Продемонструйте належну мову тіла. Так ви покажете, що відкриті до компліменту. Підтримуйте постійний зоровий контакт і висловлюйте інтерес і залучення з допомогою виразу обличчя. Схрещені руки, навпаки, вкажуть на закритість чи скептичний настрій.
Взяти участь у святкуванні Дня компліменту легко і просто. Коли ви зустрінете сьогодні людей, подумайте про них і про те, хто вони. Зробіть їм комплімент, який буде позитивним, чесним і щирим. Зробіть його з посмішкою. Потім подивіться, як посмішка відіб'ється на їхніх обличчях. Компліменти можуть бути усними або письмовими. Але найкраще, коли їх роблять особисто, при безпосередньому спілкуванні.
Переваги компліментів:
Вони просто роблять людей більш щасливими;
Вони підвищують самооцінку і почуття власної гідності;
Вони збільшує продуктивність праці;
Вони сприяють взаємному благополуччю;
Отримані компліменти повертаються різними способами.
Ваша мета на сьогодні: похваліть як мінімум трьох осіб. Якщо більше, то ще краще.
Найголовніше — говори тільки щирі компліменти від щирого серця. Тоді у вас точно вийде зробити приємно людинні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Спроба підліткознавства воєнного часу від Світлани Ройз.             Спроба Підліткознавства воєнного часу. Я давно обіцяла написати цей ма...